Pingis Hadenius

Spara som Pingis

Spara som
Pingis Hadenius

Jag är serieentreprenör, civilekonom, VD, styrelseordförande och bloggare. Jag är också en hängiven investerare, och ser sparande som något livsviktigt. Därför tycker jag det är tragiskt att så många som sex miljoner svenskar helt står utan långsiktigt sparande.

Pengar och privatekonomi behöver egentligen inte vara så svårt som många tror. Mitt mål är därför att göra det enkelt och inspirerande för dig att komma igång med ditt sparande.

När du läser det här jobbar jag med att utveckla en långsiktig sparstrategi. Den bygger på min kunskap om svenska och internationella bolag som jag vet sköts bra och som jag tycker är värda att investera i.

I början av hösten är jag klar. Registrera dig redan nu så kan du vara med och spara från början.

Pingis biografi

Pingis Hadenius är aktieanalytikern som sadlade om och blev framgångsrik entreprenör. Som medförfattare till den populära boken ”Economista” och vardagsekonom i TV4 har hon fått svenska folket att intressera sig för sparande och privatekonomi. Själv fick Pingis upp ögonen för investeringar redan före tonåren, när hon förvandlade sitt flickrum till en bank.

Ända sedan barnsben har Pingis fascinerats av pengar och ekonomi. När andra lekte med dockor lekte Pingis bank. Den unga bankiren började så småningom följa utvecklingen på börsen, och insåg att det var aktier och investeringar hon ville jobba med.

Efter High School i USA började Pingis därför studera finans på universitetet i Singapore. Väl hemma i Sverige läste hon sedan vidare till civilekonom, ofta dubbla kurser eftersom hon snabbt ville ut i arbetslivet. Samtidigt fördjupade hon sina kunskaper om investeringar i studentkårens eget Börsrum, där hon även satt med i styrelsen.

Därifrån var klivet till finansbranschen inte särskilt långt. Pingis arbetade både som aktiemäklare och aktieanalytiker, men insåg ganska snart att det är entreprenörskap som driver henne. Efter några år som marknadschef, ekonomijournalist och chefredaktör för flera olika magasin var det dags att ta steget fullt ut och bli entreprenör.

Idag driver Pingis tre framgångsrika företag tillsammans med Isabella Löwengrip. Den entreprenöriella duon har även skrivit boken ”Economista”, där de ger läsaren enkla och konkreta verktyg för att ta makten över sin ekonomi. Deras mission är att få kvinnor att bli intresserade av sin privatekonomi på ett medvetet och lustfyllt sätt. Precis som en Fashionista tar hand om sin garderob och utseende, så tar en sann Economista hand om sin ekonomi.

Boken blev en stor succé, och har idag utvecklats till en podcast och två populära aktie- och privatekonomigrupper på Facebook. Pingis är dessutom omtyckt vardagsekonom i TV4, där hon inspirerar svenska folket till ett aktivt sparande.

För Pingis Hadenius handlar inte sparande om att vara snål, utan om att investera i sig själv. ”Att ta hand om sin ekonomi är att respektera sig själv”, brukar Pingis säga. Och att det dessutom kan vara både roligt och enkelt är förstås en bonus.

Pingis Journal 2017

Åldrande befolkning och växande medelklass – här är framtidens vinnarbranscher

Åldrande befolkning och växande medelklass – här är framtidens vinnarbranscher

Nya beteenden och utvecklingen i världen har förstås en avgörande påverkan för vilka företag och branscher som blir framtidens vinnare. Och för mig finns det två fenomen som är särskilt intressanta just nu: världens åldrande befolkning och växande medelklass. Vad innebär då dessa fenomen för våra livsmönster? En sak är att fler får råd att resa, vilket inte bara lyfter resebranschen utan även branscher med någon som helst koppling till den.

Läs mer
Så här tänker jag

Så här tänker jag

Att investera i din framtid är något av det viktigaste du kan göra för dig själv. Precis som att du tränar och äter rätt för att slippa bli sjuk behöver du vårda din ekonomi för att ge dig själv möjligheten till att vara fri från skulder och stress. Pengar köper inte lycka, men det ger dig frihet och möjlighet att göra det som du blir lycklig av.

Läs mer
Därför är digitalisering, automatisering och sociala medier nyckeln

Därför är digitalisering, automatisering och sociala medier nyckeln

Digitalisering, automatisering och sociala medier. Det är tre fenomen som förändrar världens affärer just nu. Automatisering har på ett tydligt sätt förenklat leveranser av varor över hela världen. Behoven av mellanhänder och återförsäljare har minskat.

Läs mer

Vad är Walter?